Malzemeler:
- Un
- Su
- Tuz
- Margarin
- Yeşil Mercimek
- Soğan
- Sıvıyağ
- Karabiber
- Tuz
Un, su ve tuz ile çok katı olmayacak şekilde yoğurulur.Hamur 4 eşit parçaya bölünür.
Mümkün oldukça ince açılır.
Heryerine eritilmiş margarin sürülür.
Açılan diğer hamur üzerine konur.Tekrar eritilmiş margarin sürülür.
Fotoğraflardaki gibi katlanır.Katlanan yerlere margarin sürülür.
(Yaz aylarında yaparsam eğer 5-10 dakika katlanmış haliyle buzdolabındabekletiyorum.)
4'e 4 kesilir.
Kesilen parçalara merdaneyle dikdörtgen şekli verilir.Ve mercimekli içten konur.
İçi için,mercimek püre haline yakın haşlanır.İnce doğranmış soğan,çok az sıvıyağ,tuz ve
karabiber konur.
Fotoğraflardaki gibi katlanıp,kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizilir.
Üzerlerine eritilmiş margarinden sürülür.
Böreğimiz yenmeye hazır. Yöresel bir börek Afyonda haşhaşlısını yaparlar.
Tüm içtenliğimle deneyip,tatmanızı bu güzel lezzetten mahrum kalmamanızı diliyorum.
EMİNİM SÜPERDİR TADI, EMEĞİNİZE SAĞLIK, AYRICA AYRINTILI ANLATIM ON NUMARA...
YanıtlaSilTeşekkür ederim,elimden geldiğince anlatmaya çalıştım :)
SilAfyon bükmesini de nerden biliyorsun:)) Bugün günde ev sahibimiz bükme yaptırmıştı. Peynirlisini yedim. Kıymalı ağzaçığı kıymadan dolayı zaten sevmem, yemedim. Mercimekli bükmeyi de midem rahatsız olduğu için yiyemedim:(( Ama aklımda da kalmadı değil hani:) Sana da afiyet bal şeker olsun bükme.
YanıtlaSilBaba tarafım Afyonlu,bilmezsem ayıp olur :)Ben ağzıaçığın peynirlisini yedim,kıymalısını denemedim.Ama haşhaşlı bükmenin tadını bilirim,rahmetli babaannem yapardı.Teşekkürler :)
SilAnnem nefis yapar bunu. Bayılırım ben de! Annemi arayıp bana yapmasını söylemeliyim. Becerebileceğimi sanmıyorum çünkü:) Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim,evet yapımı yorucu olabiliyor:)
SilMercimek değil de haşhaşlısını seveceğimden eminim:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Haşhaşla yapılan herşeyi bende çok severim,teşekkür ederim :)
SilIt looks very yummy! Thanks for sharing!!
YanıtlaSilThanks,welcome to my blog :)
YanıtlaSil