Malzemeler :
- 1 kg taze kadayıf
- Ceviz içi
- Yumurta
- Süt
- Kızartmak için ayçiçek yağı
Şerbeti İçin :
- 5su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı limon
Fotoğraflardaki gibi kadayıfı sarıyoruz ve kapaklı bir kaba sıkışık bir şekilde yerleştiriyoruz.Bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
Kızartacağınız dolma sayısına göre; 3 yumurta ve 1 çay bardağı sütü çırpıyoruz.Şekillerini bozmamaya dikkat ederek karışama buluyoruz.
Bol yağda kızartıp hemen şerbete atıyoruz.
Veeeeeeeeeee sıcak sıcak yemenizi tavsiye ediyoruz.
Afiyet olsun :))
Kolaymış, hiç yemedim, ama tadı nefistir mutlaka denemeliyim. Eline sağlık canım..
YanıtlaSilTeşekkür ederim,denemenizi tavsiye ediyorum.
SilVayyy ne hoş. Evde kadayıf vardı. Bundan yapayım. Ama kadayıf sert değil mi kırılmaz mı?
YanıtlaSilanladım taze kadayıf demişsin... sanırım o farklı birşey. Ben marketten hazır almıştım........
YanıtlaSilEvet sarmak biraz zor oluyor ama,sonuç harika oluyor:)
SilAman Allahımmmmm, neler kaçmış neler. "Bunlar kaçar mı hiç!?" desenize;)))
YanıtlaSilKaçırdığıma yanayım ama işte karşımdalar hem de güzel tarifiyle, yapan o güzel eller dert görmesin.
Yiyenlere afiyet olsun, görüp de özenenlere de tarif olsun;) ki güzel güzel yapılsın. Vallahi iyice baharlıkları giymeye koyulmadan yok yapacağım galiba bundan. Kilo vermeye ciddi ciddi başlamadan yapayım en iyisi, yaş kadayıfı çok güzel bir yer biliyorum oraya gideyim bari:) sevgiler.
Bu güzel yorum beni çok mutlu etti :))Böyle bir lezzeti mutlaka denemelisiniz.Selamlar...
Sil