4 Mart 2013 Pazartesi

Erzurum Kadayıf Dolması




          Malzemeler :

  • 1 kg taze kadayıf
  • Ceviz içi
  • Yumurta
  • Süt
  • Kızartmak için ayçiçek yağı

         Şerbeti İçin :

  • 5su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon





                     Fotoğraflardaki gibi kadayıfı sarıyoruz ve kapaklı bir kaba sıkışık bir şekilde yerleştiriyoruz.Bir gece buzdolabında bekletiyoruz.


                 Kızartacağınız dolma sayısına göre; 3 yumurta ve 1 çay bardağı sütü çırpıyoruz.Şekillerini bozmamaya dikkat ederek karışama buluyoruz.



                                              Bol yağda kızartıp hemen şerbete atıyoruz.








                                                                 Veeeeeeeeeee sıcak sıcak yemenizi tavsiye ediyoruz.
Afiyet olsun :))



7 yorum:

  1. Kolaymış, hiç yemedim, ama tadı nefistir mutlaka denemeliyim. Eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,denemenizi tavsiye ediyorum.

      Sil
  2. Vayyy ne hoş. Evde kadayıf vardı. Bundan yapayım. Ama kadayıf sert değil mi kırılmaz mı?

    YanıtlaSil
  3. anladım taze kadayıf demişsin... sanırım o farklı birşey. Ben marketten hazır almıştım........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sarmak biraz zor oluyor ama,sonuç harika oluyor:)

      Sil
  4. Aman Allahımmmmm, neler kaçmış neler. "Bunlar kaçar mı hiç!?" desenize;)))
    Kaçırdığıma yanayım ama işte karşımdalar hem de güzel tarifiyle, yapan o güzel eller dert görmesin.
    Yiyenlere afiyet olsun, görüp de özenenlere de tarif olsun;) ki güzel güzel yapılsın. Vallahi iyice baharlıkları giymeye koyulmadan yok yapacağım galiba bundan. Kilo vermeye ciddi ciddi başlamadan yapayım en iyisi, yaş kadayıfı çok güzel bir yer biliyorum oraya gideyim bari:) sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorum beni çok mutlu etti :))Böyle bir lezzeti mutlaka denemelisiniz.Selamlar...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...